Ubuntu Linux

"Az Ubuntu egy nyílt forráskódú, ingyenes, Linux alapú operációs rendszer laptopokra, asztali számítógépekre és kiszolgálókra. Minden fontos alkalmazást megtalál benne, amire szüksége lehet – internetböngészőt, szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, adatbáziskezelőt, prezentáció készítőt, levelező- és csevegőklienst, grafikai programot, multimédiás alkalmazásokat és még sok mást.
Az Ubuntu ingyenes és mindig az is marad. Szabadon letöltheti, használhatja és megoszthatja barátaival, ismerőseivel.
A telepítéshez mindössze egyetlen CD-re van szüksége. Ha esetleg olyan alkalmazást szeretne használni, amit nem talál meg az alaprendszerben, néhány kattintással telepítheti. Nem kell az interneten vadásszon telepítőkészletek után, nem kell drága szoftvereket vennie a boltból, és megfeledkezhet az elkallódott telepítő CD-kről is: Ubuntunál egy központi alkalmazásból, a csomagkezelőből végezheti el a programok telepítését. Szinte minden feladatra megtalálhatja az ingyenes megoldást.
Az Ubuntu Linux félévente új kiadással jelentkezik, ezeket pedig legalább 18 hónapig ellátja biztonsági frissítésekkel. Egyes kiadásokhoz még hosszabb ideig biztosít támogatást. Ezeket LTS kiadásnak nevezik, melyekhez asztali felhasználóknak 3 évig, míg kiszolgálókon 5 évig biztosít támogatást.
Az új kiadásokra is ingyenesen frissíthet. A frissítésnél megmaradnak a beállításai, adatai, csak a rendszer és az alkalmazások lesznek újabbak. A frissítéshez mindössze néhány kattintásra van szükség, az Ubuntu automatikusan elvégzi a szükséges csomagok letöltését és telepítését." forrás: ubuntu.hu

Linkek: